Inloggen op uw account

* Verplichte velden

Maak een account aan
Heb je geen account? Create

Converse Store

Converse Store

Als er een fris merk is, een icoon van jeugd en rebellie, dan is het Converse. Vanaf het begin zijn deze schoenen een must voor alle sneaker fans, vooral ook gedragen door studenten en in de meest baanbrekende culturele stromingen. De sneaker, een icoon van de stedelijke cultuur. Sinds de oprichting van Converse zijn er wereldwijd meer dan een miljoen paar van het All Star-model verkocht.

Marquis Mills Converse richtte het bedrijf in 1908 op en lanceerde kort daarna de eerste All Star op basis van rubber en oude zeildoeken. In 1921 werd het model populair bij basketbalspeler Chuck Taylor, die het silhouet naar alle scholen bracht. Het model zou immers zijn naam dragen: Converse Chuck Taylor All Star. In 1957 lanceerde Converse de schoen "Oxford" van All Star en kort daarna bracht Converse de schoen in verschillende kleuren op de markt.

WAAROM CONVERSE BIJ FOOT DISTRICT KOPEN?

Converse wordt gekenmerkt door tijdloze modellen en is een icoon van jeugd en verzet. Bij Foot District vindt u een beperkte oplage van Converse’ meest bijzondere sneakers zoals: Converse One Star x Golf le Fleur of Converse x Off-White. Ontdek Converse' uitgebreide assortiment sneakers, broeken, sweatshirts en t-shirts in onze online winkel.

KLEDING EN SCHOENEN VAN CONVERSE COMBINEREN

De schoenen van Converse hebben zeer verschillende stijlen die elk op hun eigen manier verrassen. Converse biedt alles van basiskleuren tot de meest gedurfde prints. Kies jouw favoriete stijl uit de hoge of lage top sneakers en combineer deze met de eenvoudige t-shirts en sweatshirts met sterke kleuraccenten. Het resultaat: een casual en kosmopolitische uitstraling, ideaal voor dagelijks gebruik.

CONVERSE. ZIJN ONTWIKKELING VAN SPORTSCHOEN TOT SNEAKER VAN URBAN FASHION

Hoewel ze al decennia lang een icoon van de stedelijke mode zijn, zijn Converse sneakers oorspronkelijk ontworpen als sportschoenen. Je hebt toch zeker een paar in je garderobe en wij willen je graag iets vertellen over hun creatie en ontwikkeling. Zeven jaar na de oprichting van het bedrijf richtte Marquis Mills Converse zijn productie, door het maken van tennisschoenen, op sportschoenen. Slechts twee jaar later maakte het bedrijf de sprong naar de basketbalvelden met het All-Star model. Het karakter van de speler Chuck Taylor was cruciaal voor het succes van dit model omdat hij verbeteringen aan het ontwerp aanbracht op basis van zijn professionele ervaring. Hij was ook het gezicht van het merk en deed onvermoeibaar aan public relations in het hele land, tot bijna alle Amerikaanse basketbalspelers een paar Converse sneakers droegen. Het model is sterk geëvolueerd. Hoewel de mythische ronde vlek met de ster in 1923 werd opgenomen, werd de schoen alleen in het zwart gemaakt. In 1947 begon de productie in het wit en in 1966 verschenen er meer nieuwe kleuren. Converse beleefde een gouden tijdperk van overheersing waarin ze vrijwel de gehele Amerikaanse sneakermarkt veroverden. Door de opkomst van nieuwe merken en materialen, die in de jaren tachtig een grote invloed hadden op de markt, ging Converse failliet. Het was Nike die verantwoordelijk was voor het kopen en redden van het merk, het versterken van de verbinding met de stedelijke stijl en het aangaan van belangrijke samenwerkingen met ontwerpers, die Converse de reputatie van zijn beginperiode teruggaven.

Geslacht
Merk
Maat
Kleur
Prijs

       

Items 1 to 36 of 173 total

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

       

Foot District S.L. (+34) 987 795 210 [email protected]
FOOT DISTRICT BARCELONA
C/ Lleona 4 Barcelona, Barcelona 08002
(+34) 931 394 487
FOOT DISTRICT MADRID
C/ Valverde 35 Madrid, Madrid 28004
(+34) 918 213 888
We gebruiken onze eigen cookies en die van derden om onze diensten te verbeteren en om u reclame te laten zien met betrekking tot uw voorkeuren door het analyseren van uw surfgedrag. Als u doorgaat met bladeren, gaan we ervan uit dat u het gebruik ervan accepteert. U kunt hier de instellingen wijzigen of meer informatie krijgen. Más información...
x