Inloggen op uw account

* Verplichte velden

Maak een account aan
Heb je geen account? Create

Jordan Store

Jordan Store

Als er één schoenmodel geschiedenis heeft gemaakt, is het de Air Jordan. Alles aan de schoen, van de basketballer die een ster werd en zijn naam gaf tot de originaliteit van Tinker Hatfield's ontwerpen, maakt van elk van de modellen een mythe.

In 1984 ging Nike een partnerschap aan met een jonge NBA-speler die al snel een icoon zou worden en het idee van field marketing zou veranderen. Michael Jordan had zijn eigen schoenenlijn, oorspronkelijk vertegenwoordigd door de Swoosh, die opging in Air Jordan 2 en later werd vervangen door het "Jumpman"-symbool met het ontwerp van Tinker Hatfield's Air Jordan 3. Elk model staat voor een bepalend moment in zijn carrière en overtreft zowel innovatie als revolutionair design.

WAAROM JORDAN SNEAKERS EN KLEDING BIJ FOOT DISTRICT KOPEN?

Bij Foot District zijn we ons zo zeer bewust van de waarde van de Jordan, dat we ze een speciale plaats in onze winkels wilden geven - de Jordan Room in onze Foot District Store in Madrid en de Jordan Cube in onze Foot District Store in Barcelona. Plaatsen waar niet alleen Air Jordan's meest emblematische modellen te zien zijn, maar waar we ook van elk model het verhaal vertellen. Als je op zoek bent naar een paar Jordans, Foot District is jouw bestemming. Als je ook verliefd bent op de Jordan modecollectie, vind je in onze winkels de beste T-shirts, sweatshirts en broeken, maar ook de belangrijkste accessoires van het merk, zoals petten en sokken.

JORDAN. DE OORSPRONG VAN DE SCHOENEN DIE DE GESCHIEDENIS IN ZULLEN GAAN

Het begon allemaal in 1984 toen een basketbalbelofte naar de Chicago Bulls ging en het imago van Nike werd. Hoewel Michael Jordan aanvankelijk aarzelde omdat hij bij adidas wilde tekenen, koos hij uiteindelijk voor Nike, die immense condities bood. Deze omvatten de creatie van speciaal voor hem ontworpen schoenen. Swoosh had een zeer strak contract, maar er waren ook reserves die het driejarige doel van het exclusieve contract met de speler weerspiegelden. Ook enkele verkoopdoelstellingen. Na korte tijd werd niet alleen aan deze eisen voldaan, maar werden ze ook ruimschoots overtroffen. Jordan's succes in het veld was niet te stuiten, evenals het succes van de schoenen die hij droeg. De inkomsten van de franchise zijn tot op de dag van vandaag blijven groeien, waarbij elke nieuwe release, heruitgave of samenwerking de aandacht trekt.

VERBODEN. DAT WAREN DE EERSTE MODELLEN VAN DE AIR JORDAN 1

De eerste schoenen van de franchise, de Air Jordan 1, hadden een door de NBA verboden kleur, omdat ze niet voldeden aan de regelgeving, die alleen witte sneakers toestond. Het nadeel van de schoenen was dat ze wit, rood en zwart waren. Een combinatie van kleuren die de NBA niet zou tolereren, en waarvoor Michael Jordan werd beboet, steeds wanneer hij met dit model op het basketbalveld stapte. Nike, die de impact van dit alles op de media kende, betaalde graag een boete van 5.000 dollar. Zoals verwacht, verspreidde de controverse zich als een vuurtje en al snel wilde iedereen deze schoenen van Jordan dragen. Een ongekende reclamecampagne in de geschiedenis van de sportmarketing.

DE ONTWIKKELING IN HET ONTWERP VAN DE AIR JORDAN SNEAKERS

De eerste Jordan, de Air Jordan 1, debuteerde met de controverse over zijn verbod. De Air Jordan II viel op door zijn textuur. De Air Jordan III, waarschijnlijk de favoriet van de speler, markeerde een keerpunt, want het was het eerste halfhoge model en de eerste die de Jumpman presenteerde. De Air Jordan IV was de eerste die wereldwijd verkocht werd. De Jordan V, ontworpen met Tinker Hatfield in gedachten, gebruikte de straaljager als inspiratiebron. Als we naar de VIII springen, zullen we technische verbeteringen zien zoals verbeteringen in grip en stuwkracht van de schoen. De IX heeft wijzigingen om de schoen aan te passen aan honkbal. De elegante Air Jordan XI, door Nike beoordeeld als de beste schoen in de basketbalgeschiedenis, introduceerde lakleer in sportschoenen. De Jordan XII staan bekend als de ‘Jordanse griep’ omdat Michael ze droeg in een historische wedstrijd, waarin hij zeer belangrijk was, ook al was hij ziek. En zo gaat het verder, tot aan de Jordan XXX. Een les in design, innovatie en creativiteit voor de schoenenwereld.

JUMPMAN. HET LOGO VAN HET MERK JORDAN

Jumpman is de naam van het logo dat alle Jordans, te beginnen met Air Jordan III, dragen. De redenen voor deze naam zijn duidelijk. Het idee kwam van een momentopname die momenteel geregistreerd staat als Nike's intellectueel eigendom en waarop Michael Jordan in een ongelooflijke sprong verschijnt, bijna zwevend in de lucht. Zijn benen vormen een V en hij brengt met een uitgestrekte arm de bal naar de korf. Interessant is dat hij op deze foto een paar Jordan 1s draagt, het enige model in de serie met de Nike Swoosh. Daarom wordt de Jumpman alleen gebruikt om een merk met een eigen identiteit en persoonlijkheid te creëren. Maar zonder de tussenkomst van Tinker Hatfield zou dit logo het licht niet hebben gezien. Toen het contract tussen Nike en Jordan in 1988 afliep en de speler besloot zijn eigen weg te gaan, creëerde de ontwerper een revolutionair, halfhoog model van olifantenhuid dat voldeed aan alle eisen van Michael: de Air Jordan III. Er was ook een nieuw element dat Jordan niet kon negeren en dat hem fascineerde: het Jumpman-logo. Een manoeuvre, die resulteerde in de vernieuwing van het verdrag tussen de twee pioniers, dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

Geslacht
Merk
Maat
Kleur
Prijs

       

Items 1 to 36 of 224 total

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

       

Foot District S.L. (+34) 987 795 210 [email protected]
FOOT DISTRICT BARCELONA
C/ Lleona 4 Barcelona, Barcelona 08002
(+34) 931 394 487
FOOT DISTRICT MADRID
C/ Valverde 35 Madrid, Madrid 28004
(+34) 918 213 888
We gebruiken onze eigen cookies en die van derden om onze diensten te verbeteren en om u reclame te laten zien met betrekking tot uw voorkeuren door het analyseren van uw surfgedrag. Als u doorgaat met bladeren, gaan we ervan uit dat u het gebruik ervan accepteert. U kunt hier de instellingen wijzigen of meer informatie krijgen. Más información...
x